sobota, 11 października 2014
Komosa ryżowa z warzywami
Komosę ryżową odkryłam niedawno. Została ona jednak już na stałe w moim menu :)
Polecam!
Dzisiaj na obiad przygotowałam komosę ryżową z warzywnym sosem.
Składniki:
1 garść ugotowanej komosy ryżowej
1 marchewka
1 cukinia
1 mozzarella
1 pomidor
3 ząbki czosnku
pół cebuli
Chilli
Zielona pietruszka
Świeża bazylia
Ugotuj komosę. Na patelni zeszklij cebulę z czosnkiem i chilli. Dodaj pokrojoną cukinię i marchewkę. Podsmaż do miękkości. Dodaj pokrojonego pomidora i posiekane zioła.
Mozzarellę pokrój w małe kostki i dodaj do reszty mieszając już na wyłączonym ogniu.
Jeżeli masz pod ręką możesz podlać bulionem.
Układamy komosę ryżową i układamy nasze warzywa. Najlepiej przed samym jedzeniem wymieszać na talerzu :)
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
uwielbiam komosę! polecam spróbować także wersję na słodko, najlepiej z bananem ;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe danie:)
OdpowiedzUsuńświetne danie i z komosą, którą bardzo lubię ;)
OdpowiedzUsuń