wtorek, 25 listopada 2014
Zdrowe batoniki
Moja słabość? Słodycze...
Staram się z nimi walczyć. Jak?
( uwaga: może uzależniać )
Do miski wrzuć ( proporcje według potrzeby )
* płatki owsiane
* rodzynki
* orzechy laskowe
* nerkowce
* siemię lniane
* pestki dyni
Wszystko według upodobań. Możesz wrzucić banana, jabłko, morele, śliwki, migdały.
To wszystko wymieszaj mocno z miodem. Ale nie przesadzaj bo będą za słodkie. Poczekaj aż wszystko pięknie się zlepi
Przełóż do foremki, zakryj folią aluminiową i włóż do lodówki.
Po ok. 2 godzinach możesz ciąć batoniki dla siebie i rodziny.
Bez konserwantów. Wiesz co jesz!
Enjoy!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo lubię takie zdrowe przekąski :0
OdpowiedzUsuńja takie batoniki mogłabym jeść bez końca!
OdpowiedzUsuńPisałam, że uzależnia :)
OdpowiedzUsuń