czwartek, 12 marca 2015
Mrożona uczta, czyli kurczak z warzywami
Kurczaka nie jem, ale chętnie odłożyłam sobie samą mieszankę warzywną.
Było to przepyszne danie. Mrożonki są idealne na szybki obiad.
Składniki:
2 piersi z kurczaka
2 garście:
- mrożonego groszku
- mrożonej kukurydzy
- mieszanki mrożonej papryki
- mrożonej zielonej fasolki
Pół cebuli
odrobina posiekanej papryczki chilli
3 ząbki czosnku
1 łyżka sezamu
1 łyżka sosu tabasco
Sól morska, świeżo mielony pieprz, mielona papryka
1 łyżka masła kokosowego
do podlewania wodę
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła kokosowego i wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy kurczaka. Pamiętajcie, że aby odchudzić danie nie dodawajcie do niego tłuszczu zwierzęcego. Mięso wytopi swój tłuszcz, gdy będziemy podlewać to danie wodą.
Gdy kurczak będzie miękki posypujemy go papryką, solą morską i pieprzem.
Na patelnie dorzucamy naszą mieszankę warzyw. Smażymy jeszcze parę minut. Dodajemy sezam. Podajemy z makaronem lub ryżem.
Smacznego! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
szybko,smacznie i zdrowo,super :)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :)))
OdpowiedzUsuń