poniedziałek, 8 września 2014

Pieczony łosoś z puree bazyliowym





Składniki:


  • Łosoś
  • Ziemniaki
  • Sałata
  • Rukola
  • Pomidor
  • Ser feta

Przyprawy:


  • czarny pieprz
  • sól morska
  • pieprz cayenne
  • czosnek
  • cebula
  • chilli




















Mieszamy wszystkie przyprawy. Użyłam do tego moździerza. Dodajemy oliwę z oliwek i marynujemy tym łososia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na ok 150°C. Pieczemy ok. 30 minut.

Ziemniaki gotujemy. Po ugotowaniu wsypujemy do nich garść świeżej bazylii i wlewamy odrobinę mleka. Miksujemy.

Podajemy na sałacie i rukoli. Kroimy pomidora i ser feta.

Jeżeli ktoś lubi dodajemy winogrono

Zapachy, które pojawiają się w kuchni są nie do opisania.

Spróbuj!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz