sobota, 14 lutego 2015

Zielone szparagi z jajkiem sadzonym



Lekkie, zielone przynoszące satysfakcję 

zadowolenie i nadzieję :)

Takie danie postanowiłam dzisiaj stworzyć 

i jak powiedziałam, tak zrobiłam.




Składniki:

- Zielone szparagi

- Jajka

- Garść posiekanej natki pietruszki

- sól morska, pieprz

- pestki dyni 

- siemię lniane

Oliwa z oliwek

- Ser: parmezan lub ser niebieski




Szparagi opłukać, odłamać zdrewniałe końce i 

ugotować w wodzie do 4 minut. 

Próbować ułożyć szparagi tak, aby główki nie

zatopiły się w wodzie. 

Wyciągnąć na talerz i od razu posypać serem. 



W czasie gotowania szparagów rozbić jajka na 

patelni i usmażyć jako sadzone. 

Posolić i oprószyć pieprzem. 



Na szparagach ułożyć jajko sadzone, 

posypać zieloną pietruszką, pestkami dyni 

i siemieniem lnianym.


Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz