Lekkie, zielone przynoszące satysfakcję
zadowolenie i nadzieję :)
Takie danie postanowiłam dzisiaj stworzyć
i jak powiedziałam, tak zrobiłam.
Składniki:
- Zielone szparagi
- Jajka
- Garść posiekanej natki pietruszki
- sól morska, pieprz
- pestki dyni
- siemię lniane
- Oliwa z oliwek
- Ser: parmezan lub ser niebieski
Szparagi opłukać, odłamać zdrewniałe końce i
ugotować w wodzie do 4 minut.
Próbować ułożyć szparagi tak, aby główki nie
zatopiły się w wodzie.
Wyciągnąć na talerz i od razu posypać serem.
W czasie gotowania szparagów rozbić jajka na
patelni i usmażyć jako sadzone.
Posolić i oprószyć pieprzem.
Na szparagach ułożyć jajko sadzone,
posypać zieloną pietruszką, pestkami dyni
i siemieniem lnianym.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz