Wygrałam!
Dzisiaj byłam na szkoleniu, na którym zawsze
znajdują się słodycze, słodkie napoje
gazowane i inne " dobro " I wiecie co? Będąc
tam 7 godzin nie chwyciłam za nic!!!
Joanna vs Słodycze 1:0 !!! i to przechodząc
piękne, kobiece dni!
Ale jak tylko wróciłam musiałam wykombinować
coś słodkiego a zarazem przepysznie
słodkiego. I tak powstało ciasto jaglane z
wiśniami i jagodami. Polane polewą karobową.
Jest idealne! :)
Składniki na tortownicę:
4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
8 łyżek mąki gryczanej lub innej
3 jajka
500g wiśni i jagód
Garść migdałów i orzechów
masło kokosowe do wysmarowania tortownicy
Łyżka miodu
1 szklanka maślanki
Cynamon
Polewa:
4 łyżki mleka kokosowego
1 łyżka masła kokosowego
2 łyżki karobu
1 łyżka miodu
cynamon
Ugotuj kaszę jaglaną.
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni.
Do miski wbij jajka,miód, przesianą mąkę,
zmielone migdały i orzechy oraz
ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną i maślankę.
Zmiksuj wszystko blenderem. Dodaj cynamon.
Do nasmarowanej masłem formy lub naczynia
żaroodpornego wlej masę i dodaj owoce.
Zapiekaj przez ok. 40 minut w piekarniku.
Wyciągnij ciasto z piekarnika i sprawdź
wykałaczką czy jest dobre.
W garnku rozgrzej masło kokosowe,
mleko, miód i karob.
Na cieście ułóż dodatkowe ulubione owoce.
Ułóż na deserze polewę i poczekaj aż
wystygnie.
super blog kobietko :) wykorzystam dużo przepisów, działaj dalej :)
OdpowiedzUsuń