wtorek, 7 lipca 2015

Lekka sałatka ze szparagami i cukinią



Lekkie, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Mowa o sałatce, którą dzisiaj miałam okazję zjeść. 

Składniki:

Zielone szparagi
Truskawki
Cukinia
Pęczek koperku
Sos tabasco
Młody jarmuż
Ser feta
Olej kokosowy

Szparagi myjemy odcinamy końcówki i gotujemy ok 5 minut w osolonej wodzie. Jarmuż myjemy i układamy na talerzu wraz z pokrojonymi truskawkami.

Cukinię obieramy obieraczką i wrzucamy na rozgrzany olej kokosowy. W miseczce siekamy koperek, dodajemy sos tabasco mieszamy i wrzucamy do cukinii. Gdy cukinia zmięknie przerzucamy ją na nasz półmisek. Obok układamy ugotowane szparagi i posypujemy pokruszonym serem feta.



Smacznego! :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz