wtorek, 7 lipca 2015
Lekka sałatka ze szparagami i cukinią
Lekkie, pyszne i szybkie w przygotowaniu. Mowa o sałatce, którą dzisiaj miałam okazję zjeść.
Składniki:
Zielone szparagi
Truskawki
Cukinia
Pęczek koperku
Sos tabasco
Młody jarmuż
Ser feta
Olej kokosowy
Szparagi myjemy odcinamy końcówki i gotujemy ok 5 minut w osolonej wodzie. Jarmuż myjemy i układamy na talerzu wraz z pokrojonymi truskawkami.
Cukinię obieramy obieraczką i wrzucamy na rozgrzany olej kokosowy. W miseczce siekamy koperek, dodajemy sos tabasco mieszamy i wrzucamy do cukinii. Gdy cukinia zmięknie przerzucamy ją na nasz półmisek. Obok układamy ugotowane szparagi i posypujemy pokruszonym serem feta.
Smacznego! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz