niedziela, 22 marca 2015

Dietetyczne ciasto czekoladowe



Pyszny niedzielny deser bez większych

wyrzutów sumienia? To może się udać.

Wypróbuj tego :)




Składniki:

2 puszki konserwowe czerwonej fasoli
2 banany
2 dojrzałe awokado
2 łyżki rodzynek
Pół tabliczki gorzkiej czekolady
3 jajka
4 łyżki kakao
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka nasion CHIA
150 g bakalii u mnie po 75 g. orzechów włoskich i migdałów
1 łyżka miodu
2 łyżki wody
Starta skórka z pomarańczy 




Czerwoną fasolę wrzucamy na durszlak i płuczemy. Wrzucamy do miski razem z dojrzałym awokado i bananami. Miksujemy na jedną masę.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dodajemy do miski ( możliwe, że będzie trzeba dodać 2 łyżki wody do czekolady )
Do miski wrzucamy posiekane orzechy, migdały, siemię lniane, nasiona CHIA, startą skórkę z pomarańczy, miód i rodzynki i jajka.




Wszystko dokładnie mieszamy. 




Piekarnik nastawiamy na 150 stopni i pieczemy ok 50-60 minut.





2 komentarze:

  1. ciasta z fasoli często robiłam i jakoś przestałam, przypomniałaś mi jakie są dobre :)

    OdpowiedzUsuń