niedziela, 26 lipca 2015
Brownie fasolowe z karobem
Czasami ma się ochotę na chwileczkę zapomnienia... i to nie czasami ;) czy można jednak nie obawiać się o swoje krągłości? Oj tak można... przecież dzisiaj niedziela!
Składniki:
450 czerwonej fasoli ( już ugotowanej )
50 g płatków owsianych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki karobu w proszku
szczypta soli morskiej
1 łyżka miodu
50 ml oleju kokosowego
Polewa:
1 łyżka miodu
50 oleju kokosowego
2 łyżki karobu w proszku
4 łyżki mleka roślinnego
Fasolę wkładamy do miski i dodajemy płatki owsiane, proszek do pieczenia, karob i sól. Dodajemy miód i miksujemy wszystko na gładką masę.
Wkładamy do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 170 stopni ) na 20 minut.
Polewa:
Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i podgrzewamy. Polewę wylewamy jeszcze ciepłą i czekamy aż zastygnie.
Można podawać z konfiturą z malin :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Genialny przepis, tego mi własnie potrzeba!
OdpowiedzUsuń