niedziela, 26 lipca 2015

Brownie fasolowe z karobem



Czasami ma się ochotę na chwileczkę zapomnienia... i to nie czasami ;) czy można jednak nie obawiać się o swoje krągłości? Oj tak można... przecież dzisiaj niedziela!

Składniki:

450 czerwonej fasoli ( już ugotowanej )
50 g płatków owsianych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki karobu w proszku
szczypta soli morskiej
1 łyżka miodu
50 ml oleju kokosowego

Polewa:

1 łyżka miodu
50 oleju kokosowego
2 łyżki karobu w proszku
4 łyżki mleka roślinnego



Fasolę wkładamy do miski i dodajemy płatki owsiane, proszek do pieczenia, karob i sól. Dodajemy miód i miksujemy wszystko na gładką masę. 

Wkładamy do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika ( 170 stopni ) na 20 minut.

Polewa:

Wszystkie składniki umieszczamy w rondelku i podgrzewamy. Polewę wylewamy jeszcze ciepłą i czekamy aż zastygnie.

Można podawać z konfiturą z malin :)




1 komentarz: