sobota, 11 października 2014

Komosa ryżowa z warzywami



Komosę ryżową odkryłam niedawno. Została ona jednak już na stałe w moim menu :)

Polecam!

Dzisiaj na obiad przygotowałam komosę ryżową z warzywnym sosem.

Składniki:

1 garść ugotowanej komosy ryżowej
1 marchewka
1 cukinia
1 mozzarella
1 pomidor
3 ząbki czosnku
pół cebuli
Chilli
Zielona pietruszka
Świeża bazylia

Ugotuj komosę. Na patelni zeszklij cebulę z czosnkiem i chilli. Dodaj pokrojoną cukinię i marchewkę. Podsmaż do miękkości. Dodaj pokrojonego pomidora i posiekane zioła. 
Mozzarellę pokrój w małe kostki i dodaj do reszty mieszając już na wyłączonym ogniu.

Jeżeli masz pod ręką możesz podlać bulionem.

Układamy komosę ryżową i układamy nasze warzywa. Najlepiej przed samym jedzeniem wymieszać na talerzu :)

Smacznego

3 komentarze:

  1. uwielbiam komosę! polecam spróbować także wersję na słodko, najlepiej z bananem ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetne danie i z komosą, którą bardzo lubię ;)

    OdpowiedzUsuń