Uwielbiam ryby. Nie przepadam za innym rodzajem mięs ale ryby
ubóstwiam! 3 razy w tygodniu to minimum :)
Dzisiaj czas na ich kolejną odsłonę. Cała ryba zapiekana w ziołach z ziemniakami.
Gotowi?
Składniki: ( 2 porcje )
2 całe ryby
4 ziemniaki
1 cytryna
Pół cebuli
3 ząbki czosnku
Pęczek natki pietruszki
5 liści świeżej bazylii
Sól morska
Oregano
Zioła prowansalskie
1 łyżeczka masła
Nastaw piekarnik na 200°.
Posiekaj pietruszkę i bazylię. Doda to aromatu całej potrawie. Rybę skrop sokiem z cytryny. Do środka ryby włóż pokrojoną cytrynę, cebulę, czosnek i posmaruj masłem.
Rybę należy posolić i ostro popieprzyć ;) świeżo zmielonym pieprzem.
Czas na ziemniaki. Pokrój je w kostkę i gotuj ok 7 minut w osolonej wodzie.
Odcedź. Dodaj do nich posiekaną pietruszkę, bazylię, oregano i zioła prowansalskie.
Wszystko zapiecz ok. 40 minut :) SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz