niedziela, 2 listopada 2014

Pasta z awokado



Kochani, awokado uwielbiam. Zakochałam się od pierwszego zjedzenia :)

Często robię z niego pastę na chleb i używam zamiast masła.

Wspaniale współgra na chlebie razem z łososiem wędzonym i papryką.

Polecam!

Składniki

3 dojrzałe awokado
2 ząbki czosnku
1/4 papryczki chilli
Kilka listków świeżej bazylii
Sól morska
Pieprz świeżo mielony

Awokado przekrój i wyciągnij pestkę. Następnie wydrąż miąższ i przełóż do miski. Dodaj posiekany czosnek, chilli i bazylię. Dopraw solą, pieprzem a następnie rozgnieć wszystko widelcem.

Zrobione! :)


1 komentarz:

  1. Pyszny dodatek do kanapek. Mam awokado w domu i nie zawaham się go użyć ;)

    OdpowiedzUsuń