Składniki:
Makaron Penne
4 garście świeżego szpinaku
4 garście jarmużu
3 ząbki czosnku
Pół cebuli
Sos:
2 łyżki musztardy sarepskiej
pęczek zielonej pietruszki
2 łyżki oliwy z oliwek
Przyprawy:
Sól morska, świeżo zmielony pieprz, ostra papryka
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy posiekaną cebulę oraz pokrojony czosnek. Jarmuż i szpinak myjemy i następnie wrzucamy na patelnie. Uwaga: podczas gotowania jarmuż i szpinak zmniejszają swoją objętość. Wszystko smażymy do miękkości doprawiając solą morską, świeżo zmielonym pieprzem i papryką.
Do miseczki nakładamy 2 łyżki musztardy, 2 łyżki oliwy z oliwek oraz posiekany pęczek pietruszki. Gdy makaron się ugotuje mieszamy go razem z naszym sosem. Wykładamy makaron w sosie musztardowym na talerz, na to nakładamy szpinak z jarmużem. Możemy posypać startym serem, pestkami dyni i świeżo posiekaną pietruszką.
Obłędne!!! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz