czwartek, 2 kwietnia 2015
Kasza jęczmienna z gruszkami i prażonymi migdałami
Idealne na wczesny poranek.
Składniki:
Pół szklanki kaszy jęczmiennej
1 gruszka
garść migdałów
garść orzechów
1 łyżka miodu
1 łyżka masła kokosowego
1 łyżeczka kakao
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, pod koniec gotowania kaszy dodajemy do tej samej wody pokrojoną gruszkę. Gdy kasza i gruszki będą gotowe wylewamy wszystko na durszlak i przekładamy do naczynia. Dodajemy 1 łyżkę kakao i odrobinę miodu i mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy masło kokosowe i podprażamy orzechy włoskie i migdały. Możemy je wcześniej posiekać. Pod koniec dodajemy Łyżkę miodu i mieszamy wyrzucamy na naszą kaszę jęczmienną.
Idealny początek dnia!!!
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wspaniałe śniadanie, deser, czy kolacja :)
OdpowiedzUsuń