czwartek, 2 kwietnia 2015

Kasza jęczmienna z gruszkami i prażonymi migdałami



Idealne na wczesny poranek. 

Składniki:

Pół szklanki kaszy jęczmiennej
1 gruszka
garść migdałów
garść orzechów
1 łyżka miodu
1 łyżka masła kokosowego
1 łyżeczka kakao

Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu, pod koniec gotowania kaszy dodajemy do tej samej wody pokrojoną gruszkę. Gdy kasza i gruszki będą gotowe wylewamy wszystko na durszlak i przekładamy do naczynia. Dodajemy 1 łyżkę kakao i odrobinę miodu i mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy masło kokosowe i podprażamy orzechy włoskie i migdały. Możemy je wcześniej posiekać. Pod koniec dodajemy Łyżkę miodu i mieszamy wyrzucamy na naszą kaszę jęczmienną.

Idealny początek dnia!!!

Smacznego :)

1 komentarz: