Co na dzisiaj? Pasta z awokado i tuńczykiem. Idealna jako przystawka do kukurydzianych chipsów czy na chleb.
Składniki:
2 dojrzałe awokado
Puszka tuńczyka
3 ząbki czosnku
Pół papryczki chilli
1 pęczek świeżego koperku
1 łyżka posiekanej kolendry
Sól morska, świeżo mielony pieprz
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
Awokado przecinamy na pół, wyciągamy pestkę i wyjmujemy miąższ do miski. Dodajemy tuńczyka z puszki, posiekany czosnek, papryczkę chilli i ugniatamy na jedną masę. Dodajemy jogurt i posiekane zioła.
Proste? bardzo! a jakie pyszne...
Pastę podano do stołu :)
Uwielbiam pasty do kanapek. Myślę, że awokado i tuńczyk to ciekawe połączenie :)
OdpowiedzUsuń