czwartek, 9 kwietnia 2015

Pasta kanapkowa z awokado



Bardzo lubię aromatyczne pasty na chleb. Obowiązkowo muszą zawierać dużo ziół.

Co na dzisiaj? Pasta z awokado i tuńczykiem. Idealna jako przystawka do kukurydzianych chipsów czy na chleb.



Składniki:

2 dojrzałe awokado
Puszka tuńczyka
3 ząbki czosnku
Pół papryczki chilli
1 pęczek świeżego koperku
1 łyżka posiekanej kolendry
Sól morska, świeżo mielony pieprz
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego



Awokado przecinamy na pół, wyciągamy pestkę i wyjmujemy miąższ do miski. Dodajemy tuńczyka z puszki, posiekany czosnek, papryczkę chilli i ugniatamy na jedną masę. Dodajemy jogurt i posiekane zioła.



Proste? bardzo! a jakie pyszne...



Pastę podano do stołu :)


1 komentarz:

  1. Uwielbiam pasty do kanapek. Myślę, że awokado i tuńczyk to ciekawe połączenie :)

    OdpowiedzUsuń