sobota, 2 maja 2015
Cudowny chleb z kaszą jaglaną, bez mąki!
Muszę szczerze przyznać, że takiego chleba jeszcze nie jadłam. Nie wiem nawet jak go opisać, musicie wypróbować!
Jest miękki, dobry, sycący i co najważniejsze bez mąki i na podstawie kaszy jaglanej.
Do dzieła!
Składniki:
800 gramów ugotowanej już kaszy jaglanej
3 łyżki sezamu
1 łyżka nasion CHIA
3 łyżki nasion słonecznika
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka płatków migdałowych
2 łyżeczki soli morskiej
1 garść zmielonych migdałów
1 garść zmielonych orzechów włoskich
3 łyżki masła kokosowego
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka soli
Do dużej miski wrzucamy wszystkie składniki i mieszamy tak, aby uzyskać jedną masę. Przerzucamy do wysmarowanej masłem kokosowym keksówki i wkładamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Wyciągamy i odstawiamy do wystygnięcia. Ciepły chleb będzie się mocno kruszyć, więc warto poczekać :)
MAGIA!!! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
taki chlebek to dopiero smakołyk ;)
OdpowiedzUsuńCzy maslo kokosowe dodać do skladnikow czy tylko wysmarowac nim keksowke?
OdpowiedzUsuń