niedziela, 23 listopada 2014

Zapiekana cukinia




Składniki:

2 duże cukinie

pół cebuli

2 ząbki czosnku

Seler lub ulubione warzywa

Makrela wędzona

Kozi ser lub ser pleśniowy

Pomidor suszony


Przekrój cukinię i wyciągnij środek. 

Poszatkuj cebulkę, posiekaj czosnek i wrzuć 

na patelnię razem z wyciągniętym miąższem z

cukinii. Pokrój łodygi selera( lub ulubione 

warzywa ) i wrzuć na patelnię.

Dopraw pieprzem. Na dnie cukinii ułóż 

wędzoną makrelę. Obierz starannie z ości.


Z patelni wrzuć farsz. Pokryj serem ( kozim 

lub pleśniowym ) i połóż suszonego pomidora.


Piecz w 180 stopniach ok 20 minut.

Smacznego 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz