niedziela, 29 marca 2015

Taco shell, czyli muszla z mąki kukurydzianej




Uwielbiam te kruche muszle wypełnione warzywami.




A Ty? znasz ich smak? Jeżeli nie masz ochoty i czasu robić placków samemu, znajdź takie w sklepie których skład nie wychodzi poza ten:

mąka kukurydziana
olej roślinny
woda 
sól




Innymi nie ma co zawracać sobie głowy.

Do tych muszli możemy dodać tak naprawdę co tylko chcemy i lubimy. Ważne, aby zdrowo! :)

Nadają się na przystawkę, obiad czy szybką kolację.




Tym bardziej, że dzisiaj niedziela! 

Składniki na 12 taco shells:

2 cukinie
2 marchewki
Garść mrożonek:

kukurydza
zielona fasolka
groszek

Pół cebuli
2 ząbki czosnku
garść sałaty rzymskiej 
garść rukoli
1 ogórek kiszony
1 łyżeczka sosu tabasco

przyprawy: papryka, sól, pieprz, zioła prowansalskie

Rozgrzewamy piekarnik i wkładamy nasze muszelki na parę minut, aż będą ciepłe i kruche.




Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy czosnek z cebulą. Na tarce trzemy marchew i cukinię. Dodajemy na patelnię i dusimy ok 3 minut dorzucają naszą mrożonkę.

Do ciepłych taco shells wkładamy sałatę, rukolę, ogórek i nasze warzywa z patelni.

Smacznego! :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz