niedziela, 29 marca 2015
Taco shell, czyli muszla z mąki kukurydzianej
Uwielbiam te kruche muszle wypełnione warzywami.
A Ty? znasz ich smak? Jeżeli nie masz ochoty i czasu robić placków samemu, znajdź takie w sklepie których skład nie wychodzi poza ten:
mąka kukurydziana
olej roślinny
woda
sól
Innymi nie ma co zawracać sobie głowy.
Do tych muszli możemy dodać tak naprawdę co tylko chcemy i lubimy. Ważne, aby zdrowo! :)
Nadają się na przystawkę, obiad czy szybką kolację.
Tym bardziej, że dzisiaj niedziela!
Składniki na 12 taco shells:
2 cukinie
2 marchewki
Garść mrożonek:
kukurydza
zielona fasolka
groszek
Pół cebuli
2 ząbki czosnku
garść sałaty rzymskiej
garść rukoli
1 ogórek kiszony
1 łyżeczka sosu tabasco
przyprawy: papryka, sól, pieprz, zioła prowansalskie
Rozgrzewamy piekarnik i wkładamy nasze muszelki na parę minut, aż będą ciepłe i kruche.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy czosnek z cebulą. Na tarce trzemy marchew i cukinię. Dodajemy na patelnię i dusimy ok 3 minut dorzucają naszą mrożonkę.
Do ciepłych taco shells wkładamy sałatę, rukolę, ogórek i nasze warzywa z patelni.
Smacznego! :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz