sobota, 2 maja 2015

Cudowny chleb z kaszą jaglaną, bez mąki!



Muszę szczerze przyznać, że takiego chleba jeszcze nie jadłam. Nie wiem nawet jak go opisać, musicie wypróbować!

Jest miękki, dobry, sycący i co najważniejsze bez mąki i na podstawie kaszy jaglanej.

Do dzieła!

Składniki:

800 gramów ugotowanej już kaszy jaglanej
3 łyżki sezamu
1 łyżka nasion CHIA
3 łyżki nasion słonecznika
1 łyżka siemienia lnianego
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka płatków migdałowych
2 łyżeczki soli morskiej
1 garść zmielonych migdałów
1 garść zmielonych orzechów włoskich
3 łyżki masła kokosowego
1 łyżeczka imbiru
1 łyżeczka soli




Do dużej miski wrzucamy wszystkie składniki i mieszamy tak, aby uzyskać jedną masę. Przerzucamy do wysmarowanej masłem kokosowym keksówki i wkładamy do nagrzanego piekarnika.





Pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Wyciągamy i odstawiamy do wystygnięcia. Ciepły chleb będzie się mocno kruszyć, więc warto poczekać :)




MAGIA!!! :)



2 komentarze:

  1. taki chlebek to dopiero smakołyk ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy maslo kokosowe dodać do skladnikow czy tylko wysmarowac nim keksowke?

    OdpowiedzUsuń